Джонсън написа отчаянописмо до Брюксел  Британският премиер Борис Джонсън изпраща онова

...
Джонсън написа отчаянописмо до Брюксел  Британският премиер Борис Джонсън изпраща онова
Коментари Харесай

Джонсън написа отчаяно писмо до Брюксел

Джонсън написа обезверено

писмо до Брюксел 

 

Британският министър председател Борис Джонсън изпраща това писмо до Брюксел, което в никакъв случай не е желал да напише.

 

Обвързан със закон, признат от опозиционни членове на Парламента, той публично изиска от Европейския съюз да забави Brexit до 31 януари, предава Bloomberg, базирайки се на осведомени източници. В същото време той дава обещание да продължи с проектите си за овакантяване на Европейски Съюз на 31 октомври.

 

Джонсън към този момент е  разговарял с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск  и е удостоверил, че писмото ще бъде изпратено преди крайния период довечера, съобщи чиновник на Европейски Съюз. След това Туск ще стартира да се съветва с водачите на Европейски Съюз по какъв начин да реагират, което може да отнеме няколко дни. Необходимо е единомислещо гласоподаване за даване на удължение. Малко по-късно самият Туск удостовери, че е получил писмото.

След провалянето в британскияпарламент през вчерашния ден Джонсън по този начин и не получи шанса да види дали депутатите ще поддържат договорката му. Сега той възнамерява да прокара законодателството след по-малко от две седмици. Законопроектът за отдръпването от Европейски Съюз може да бъде вкаран в Народното събрание след вторник, откакто Джонсън направи следващ опит в понеделник да накара Народното събрание да се откаже от гласуваното в събота.

 

Ако успее, той ще може да съблюдава крайния период и по-късно да призове за привикване на парламентарни избори. Ако пък не успее, рискува да потопи страната в политическа рецесия, която може да докара до закъснение на Brexit или до нов референдум за участието в Европейски Съюз.

 

Въз основа на това по какъв начин гласоподаваха през днешния ден депутатите и на техните мнения по време на дебата, Джонсън към момента може да има късмет. И той може би се свежда до единствено един глас, разяснява Bloomberg.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР